Κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας από την Κίνα

Η Κίνα απαγόρευσε την εξαγωγή κάρβουνου, σιδήρου, χρυσού, τιτάνιου και σπάνιων γαιών στη Βόρεια Κορέα ως μέρος των κυρώσεων που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας στην απομονωμένη χώρα τον Μάρτιο. Η είδηση χαιρετίζεται γενικά από τον δυτικό Τύπο, και σίγουρα το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα είναι μάλλον το χειρότερο στον κόσμο μακράν. Δείχνει όμως κάτι σημαντικό: ότι η Βόρεια Κορέα αυτονομείται και άρα, πιο ελεύθερη από την κινεζική επιρροή, γίνεται επικίνδυνη. Ήδη διάφορα watchdogs αναφέρουν ύποπτη συμπεριφορά σε πυρηνικές εγκαταστάσεις της χώρας.

Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτο έγγραφο, η Βόρεια Κορέα καταδίκασε τον περασμένο μήνα τη συμμετοχή της Κίνας στις κυρώσεις από τον ΟΗΕ και απείλησε το Πεκίνο με πυρηνικό ολοκαύτωμα. Πριν από λίγες ημέρες, μετά το παγκόσμιο Nuclear Security Summit ο Ομπάμα έλεγε ότι οι ΗΠΑ θα συνεργαστούν με την Κίνα στο ζήτημα της Βόρειας Κορέας.

Εν τω μεταξύ, η (ελεγχόμενη από το κράτος) Rodong Sinmum προειδοποίησε στα τέλη Μάρτη τον πληθυσμό για μια νέα «επώδυνη πορεία» – αναφορά στον καταστρεπτικό λιμό της δεκαετίας του 1990 που σκότωσε δύο εκατομμύρια ανθρώπους. «Και πάλι μπορεί να τρώμε μόνο τις ρίζες από το γρασίδι», έγραψε η εφημερίδα. Όλα για χάρη του Υπέρλαμπρου Ηγέτη.

serveimage

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s