Το «Εργοστάσιο Δωροδοκίας»

Η υπόθεση της Unaoil νομίζω έχει περάσει στα ψιλά γράμματα στην Ελλάδα. Πρόκειται όμως για το μεγαλύτερο σκάνδαλο δωροδοκίας παγκοσμίως. Η Unaoil είναι (ήταν;) μια εταιρεία από το Μονακό που δωροδοκούσε συστηματικά χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής εκ μέρους εκατοντάδων μεγάλων δυτικών εταιρειών για να κερδίσουν εργολαβίες, ειδικά αναφορικά με τα πετρέλαια. Την αποκάλυψη έκαναν το Fairfax Media και το Huffington Post, που έδωσαν στην Unaoil το ταιριαστό ψευδώνυμο «Το Εργοστάσιο Δωροδοκίας».56fbac851e00008e01711a4b

Ενδεικτικά ονόματα των εταιρειών που συμμετείχαν στις δωροδοκίες είναι η Rolls-Royce, η Halliburton, η Samsung, η Hyundai, η Siemens,   Οι εισαγγελείς εισέβαλαν στα γραφεία της και στα σπιτια των ιδιοκτητών της, της οικογένειας Αχσάνι, εκατομμυριούχων από το Μονακό και μέλη του διεθνούς τζετ σετ. Αναμένεται η συνέχεια!

Σε άλλη είδηση, βραζιλιάνοι εισαγγελείς κατηγορούν τον Ζοζέφ Σάφρα, τον πιο πλούσιο τραπεζίτη του κόσμου, με περιουσία 18 δισ. δολάρια, για δωροδοκία αξιωματούχων της κυβέρνησης.

Και εις άλλα με υγεία!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s